Jak se ubránit nečekanému odpojení od plynoměru?

Publikoval Administrator (admin) na 08.17.2016
Články >>

 

Přestěhovali jste se do bytu, kde nefunguje plyn K odpojení od plynoměru obvykle dochází poté, co se bývalý nájemník odstěhuje. Pokud jste po přestěhování zjistili, že v bytu chybí plynoměr, nezbude vám, než vyplnit žádost o připojení k distribuční soustavě plynu a zajistit revizi plynového zařízení.

Odpojení plynu kvůli neuhrazení faktury

Správce distribuční sítě vás může odpojit od plynu, když nedodržíte smluvní podmínky a neuhradíte fakturu za dodávku plynu. K tomu však dojde až po několikanásobném upozornění. Chcete-li se nepříjemné situaci vyhnout, komunikujte s dodavatelem a společně najděte příhodné řešení (např. formou splátkového kalendáře). Předejdete odpojení od plynoměru a ušetříte nemalou částku, kterou byste jinak vynaložili za opětovné připojení.

Přerušení dodávky kvůli technickým problémům

Dodávka plynu může být přerušena také z důvodu havárie nebo technických problémů. V těchto případech vám nezbude, než vyčkat, až distributor dodávky obnoví. Aktuální informace vždy najdete na webových stránkách dané společnosti.

Mějte se na pozoru před podomními prodejci

Chcete-li se vyhnout zbytečným komplikacím s dodávkou plynu, dejte si pozor na podomní prodejce a jejich nekalé praktiky. Nátlakem vás mohou přesvědčit k přechodu na jiného dodavatele. Podpis nevýhodné smlouvy může vyústit k dalším problémům a ve finále i k odpojení plynoměru (např. kvůli podmínkám, které nemůžete splnit apod.)

 

Naposledy změněno: 08.17.2016 na 07:15

Zpět

print